Brasserie Basile Menukaart
Apero
Kies een paar leuke gerechtjes uit, wij zetten ze in het midden van de tafel, brengen u een paar bordjes en geniet van allemaal lekkers door elkaar | |
---|---|
Duo van pata negra en pata blanca | € 25,00 |
Pata negra en zijn minder gekende tegenhanger de pata blanca |
|
Kroketjes van Wagyu | € 26,00 |
eigenlijk culinaire bitterballetjes maar zoooo lekker |
|
Tataki tonijn | € 29,00 |
sesamkorst, advocado en pittige thaise dressing |
|
Duo van Handgerolde mini- kaas en garnaalkroketjes | € 22,00 |
onze garnaal en kaaskroketjes maar in het klein met 2 side – dips en gefrituurde peterselie |
|
Carpaccio | € 27,00 |
dungesneden Wagyu, parmezaan, rucola en truffelmayonaise |
|
Garnaalkroketjes | € 26,00 |
panko-korst, 400g garnalen per kg bereiding, gefrituurde peterselie en remouladesaus |
|
Oester Gillardeau | € 28,00 |
6 oesters met 2 unieke dressings of gewoon puur natuur (framboos-sjalot of thaise dressing |
|
Buikspek | € 24,00 |
traaggegaard spek van brasvar, zoet gelakt |
|
Toren van foie | € 34,00 |
foie gebracht op 3 wijzen : crème brulee, terrine en ijs |
Never change a winning team
Klassiek maar zo lekker | |
---|---|
Vol au vent | € 29,00 |
free – range hoevekip, kastanjechampignons balletjes van kalfsgehakt, mousseline en garnaaltjes |
|
Varkenswangetjes met Sint Hubertus Amber | € 30,00 |
zeer traag gegaard tot ze botermals zijn met gebakken appeltjes |
Vegetarisch - No meat, no glory
Chili sin carne | € 32,00 |
---|---|
Je proeft het verschil niet tussen de klassieke chili con carne |
|
Josephine | € 29,00 |
Onze vegetarische Holy Mama |
When in Basile !!!!
Hoe kan je Basile bezoeken zonder 1 van deze kleppers te proeven | |
---|---|
Leon’s zalm op zoutsteen | € 35,00 |
gebakken op zoutsteen, korst van groene kruiden en panko en our secret chutney |
|
Holy Mama | € 34,00 |
Huisgemaakt gegrild brood, dun gesneden kort gebakken rundsvlees en zoetzuur sausje |
|
Brasvar | € 38,00 |
filet pur van Brasvar gemarineerd met kruiden uit de provence. Zo mals, zo lekker, zo Basile |
|
Spaghetti Basile | € 25,00 |
onze twist op de bolognaise: geroosterde groentjes, verse tomaten en kruiden en net klein beetje room |
Let's eat
Onze hoofdgerechten | |
---|---|
Filet mignon Belgisch Wit - Blauw | € 37,00 |
3 weken gerijpt Bel, kropsla, gepelde tomaatjes en sjalot |
|
Zeetong a la meuniere | € 52,00 |
in bruisende echte goede boter gebakken afgeblusd met beetje citroen, altijd zalig |
|
Kip | € 29,00 |
Thaise curry van traaggegaarde free-range kip met gebakken rijst |
|
Verse ravioli | € 36,00 |
Verse ravioli gevuld met rivierkreeft en groene aspergepunten in kokosroom |
No thank you I'm on a diet
Let's make a salad great again | |
---|---|
Salade tonijn | € 34,00 |
Tonijn, sesam, romeinse sla |
|
Thai beef | € 32,00 |
gemarineerd gerijpt rundsvlees met citroengras en chilli |
|
Geitenkaas | € 29,00 |
appeltjes, spek en acasiahoning |
Kindergerechten
Vol au vent | € 14,00 |
---|---|
Kindersteak | € 17,00 |
Spaghetti | € 12,00 |
Zero calorie-desserts***
*** enkel zonder calorieen als niet opgegeten wordt | |
---|---|
Citroensorbet | |
heerlijk fris en zalig om af te sluiten |
|
Kolonel | |
als citroensorbet first – class vliegt ( met scheutje vodka) |
|
Witte dame | |
Vanille-ijs van de Roskamhoeve in Merelbeke en callebaut chocolade |
|
Bressilienne | |
Vanille-ijs van de Roskamhoeve in Merelbeke, caramel |